Hissin modernisointi ja sen hinta

Milloin hissin modernisointi tulee ajankohtaiseksi?

Hissin modernisointi voi tulla ajankohtaiseksi monesta syystä. Hissin lopullista rikkoutumista ei missään nimessä kannata odottaa. Tällöin hissin korjaaminen voi kestää viikkoja tai kuukausia, koska vanhoille hisseille varaosien saanti on vaikeaa ja osin mahdotonta. Nykyhissien nopeudet ovat erilaisia kuin vanhojen, ja siksi esimerkiksi nostokoneistojen saanti voi osoittautua todella vaikeaksi. 

Hissin modernisointi tai uusiminen on syytä aloittaa, kun...

 • Hissi on yli 20 v. vanha
 • Hississä on selkeitä turvallisuuspuutteita: isot oviraot, ei korin ovea, huono pysähtymistarkkuus jne.
 • Käyttäjät kokevat hissin käytön hankalaksi tai epäturvalliseksi
 • Hissi pysähtyy epätarkasti tai antaa odottaa itseään pitkään  
 • Hississä on öljyvuotoja tai se pitää poikkeuksellista ääntä
 • Hissin käyttöhäiriöt ovat lisääntyneet
 • Hissin käyttökustannukset ovat kasvaneet
 • Hissin ulkonäkö kulunut
 • Rakennuksen käyttötarkoitus on muuttunut (esimerkiksi teollisuusrakennuksesta toimisto- tai asuinrakennukseksi)

Hissin modernisointi vai hissin uusiminen?

Hissien peruskorjaamisen taso tai kokonaan uusiminen suunnitellaan aina kiinteistön lähtökohtien mukaan. Jos tavoitteena on se, että vanhan hissin tilalle saadaan täysin nykyaikainen, automaattiovinen hissi, joka täyttää uudet standardit, on edessä hissin uusiminen kokonaan.

Jos hissin perusmekaniikka on hyvässä kunnossa ja hissin rakenteita halutaan säilyttää esimerkiksi arkkitehtonisen arvokkuuden vuoksi, on hissin osittainen modernisointi hyvä ratkaisu.

Kaiken peruskorjaamisen lähtökohtana tulee olla perusteellinen hankesuunnittelu ja eri vaihtoehtojen ennakkoluuloton selvittäminen. Oikea ratkaisu ei aina ole itsestään selvä, koska myös rakentamis- ja palomääräykset tulee ottaa huomioon. Siksi hissin uusimisen ja modernisoinnin tarpeessa on syytä kysyä apua asiantuntijalta. 

Hissin modernisoinnin hinta

Tarkkoja hinta-arvioita hissien modernisoinneista on ilman hankkeen kilpailutusta mahdoton antaa. Alla olevaan luetteloon olemme kuitenkin arvioineet toteutuneiden projektien perusteella joitakin hintoja. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

 • Ohjausjärjestelmän, napistojen ja sähköistyksen uusiminen: 13 000–25 000 €
 • Ohjausjärjestelmän, nostokoneiston, napistojen ja sähköistyksen uusiminen: 25 000–45 000 €
 • Ohjausjärjestelmän, nostokoneiston, napistojen, korin uusiminen, ovien peruskorjaus ja sähköistyksen uusiminen: 45 000–65 000 €

Hissin peruskorjauksen kilpailutus

Hissin uusiminen tai modernisointi on aina pitkäaikainen, vaativa projekti. On tilaajalle ensiarvoisen tärkeää, että hankkeen lähtökohdat selvitetään objektiivisesti ja puolueettomasti hissimääräysten vaatimukset huomioon ottaen. On tilaajan etu ja usein myös projektin edellytys (esim. ARA:n tukia haettaessa), että hanke on kilpailutettu.

Kun hissihanke kilpailutetaan asiantuntijan kanssa, ei yllättäviä lisälaskuja tule ja budjettinne pitää. Suomen Hissi-insinöörit auttavat löytämään juuri teille sopivan ratkaisun parhaaseen hintaan. Huomioimme kilpailutuksessa tilaajan edun mukaiset toimitus- ja kaupalliset ehdot, huollot ja takuun.

Ota yhteyttä!

Lue lisää palveluistamme!