Artikkelit

Tahdomme tehdä hisseihin liittyvät hankintapäätökset mahdollisimman helpoiksi. Siksi olemme koonneet kotisivuillemme tietoa hisseihin liittyvistä urakoista ja muista töistä sekä niiden hinnoista. Tervetuloa tutustumaan artikkeleihin!

Hissin hinta

Hissin hinta vaihtelee melko paljon riippuen hissin käyttötarkoituksesta. Mitä suurempi hissi, sitä korkeampi hinta. Hintaan vaikuttaa myös hissin varustetaso. Jos kiinteistössä on useampi kuin yksi hissi, vaikuttaa myös se hissien yksikköhintaan, koska työmaan perustamiskustannukset ja kuljetukset jakaantuvat useammalle hissille. Myös hissin kokonaisvarustelu (esim. hissiedustojen pielipellitys) vaikuttaa kokonaishintaan. Lue lisää Hissin hinta -artikkelista!

Hissin modernisointi ja sen hinta

Milloin hissin modernisointi tulee kannattaa? Kuinka hissin modernisointi ja uusiminen eroavat toisistaan? Mitä hissin modernisointi maksaa? Näihin kysymyksiin saat vastauksia Hissin modernisointi -artikkelista!

Hissin uusiminen ja sen hinta

Jos tavoitteena on se, että vanhan hissin tilalle saadaan täysin nykyaikainen, automaattiovinen hissi, joka täyttää uudet standardit, on edessä hissin uusiminen kokonaan. Hissien uusimisen hinta vaihtelee melko paljon riippuen hankkeen lähtökohdista. Kun hissin koko kasvaa, kasvaa myös hinta. Jos kiinteistössä on useampi kuin yksi hissi, vaikuttaa se myös hissien yksikköhintaan, koska työmaan perustamiskustannukset ja kuljetukset jakaantuvat useammalle hissille. Lue lisää Hissin uusiminen -artikkelista!

Hissiremontin hinta

Mitä hissiremontti maksaa? Hissiremontti tulee ennen pitkää ajankohtaiseksi jokaisessa talossa. Kun hissiremontti on edessä, kilpailuttaminen kannattaa. Hissiremontin hinta -artikkelista saat pohjaa arviolle siitä, millaiset remontin kustannukset ovat.

Hissiavustukset

Kerrostalojen hissittämiseen ja vanhojen hissien uusimiseen voi hakea avustusta ARA:lta. Avustuksen tyyppi riippuu lähtötilanteesta, ja se myönnetään joko hissiavustuksena (vanhat hissittömät kerrostalot) tai esteettömyysavustuksena (vanhat hissilliset kerrostalot). Lue lisää hissiavustuksista ja esteettömyysavustuksista!